یاد داشت آلبالویی

فرهنگی/تفریحی/اجتماعی/آموزشی/هنری و ...

یاد داشت آلبالویی

فرهنگی/تفریحی/اجتماعی/آموزشی/هنری و ...

استعمال دخانیات و وضعیت ریه

جمعه, ۹ مرداد ۱۳۹۴، ۰۶:۳۷ ب.ظ

 دود سیگار  

سیگار

دود سیگار شامل مواد متعدد و مختلفی است که به ریه ها آسیب می رساند. این دود دو بخش دارد:

بخش ذره ای ، شامل ذرات جامد معلق در دود مانند قطران است. و بخش گازی ،‌ که شامل منواکسیدکربن و اکسیدهای نتروژن است .

این مواد سمی همراه جریان دود اصلی مستقیما به ریه های فرد سیگاری می روند.فیلتر اکثر سیگارها میزان ذرات بزرگ را کاهش می دهد و آن را با هوا رقیق می کند اما بخش اعظمی از مواد شیمیایی مضر را به درون ریه ها هدایت می کند. افرادی که به صورت تحمیلی سیگار می کشند دودی را که افرادسیگاری فرو برده و بیرون داده اند استنشاق می کنند،‌اما جریان فرعی دود که از نوک مشتعل سیگار حاصل می شود، مواد شیمیایی مضر بیشتری نسبت به دودی که ضمن پک زدن به سیگار پالایش می شود دارد.

 خطرات استعمال دخانیات  

دوده ( قطران )‌موجود در دود سیگار به سلول های راههای ریه آسیب می رساند.

سیگار

در نهایت ممکناست این آسیب موجب رشد غیر قابل کنترل سلول هایی شود که خود متجر به سرطان ریه یا حنجره گردد. دیگر مواد مضر موجود در دود سیگار توسط سلول های محافظ بدن شناسایی می شوند. این سلول ها به سمت ریه می روند و از آن دفاع می کنند.اما دود سیگار این سلول ها را ازبین می برد که این آسیب منجر به بروز برونشیت مزمن و آمفیزم می شود. سایر موارد موجود در دود سیگار وارد جریان خون می شوند و به دیگر اعضای بدن و آسیب می رسانند. آسیب به سرخرگ های قلب ،‌مغز و دیگر اعضا ممکن است منجر به بروز درد قلبی ، حملات قلبی ، سکته قلبی ، پارگی رگ های مغزی و کاهش گردش خون شود و همچنین شانس بروز سرطان در اعضای دیگر از قبیل حلق ،‌ مری و مثانه را نیز افزایش دهد.

سیگاریهای تحمیلی 

دود سیگار غالبا برای افراد غیر سیگاری تولید دردسر می کند. خصوصا اگر این افراد از آسم یا بیماریهای ریوی رنج ببرند. کودکانی که والدین آنها سیگاری هستند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای  ریوی قرار دارند. در این گونه خانواده ها خطر مرگ ناگهانی خردسالان نیز وجود دارد. عقیده بر این است که به طور میانگین روی یک نوزاد در اثر سیگاری بودن مادر در انگلستان جان خود را از دست می دهد. افراد غیر سیگاری که تجربه تماسهای  نزدیک و طولانی مدتی را با افراد سیگاری دارند کمتر در معرض خطر ابتلا به  سرطان ریه قرار دارند.

سیگار

منافع ترک سیگار

سیگار

بهترین راه برای جلوگیری از تاثیر سیگار بر ریه ها و دیگر اعضای بدن هرگز نکشیدن آن است.کودکانی که در خانواده های غیرخطر ابتلا به سرطان ریه با میزان سیگارهای مصرفی و تعداد سال های استعمال افزاش می یابد. به محض آن که شخص سیگار را ترک می کند، خطر ابتلا به سرطان ریه رو به کاهش می گذارد و ده سال پس ازترک این خطر همانند خطری می شود که افراد غیر سیگاری تهدید می کند.سیگاری رشد می کنند کمتر به این عادت روی می آورند. اگر چه عده کمی از سیگاری های در طول زندگی خود آسیبی نمی بینند ولی میلیون ها نفر نیز هستند که آسیب خواهند دید. افراد بی شماری هستند که تازمان ابتلا به سرطان یا اولین سکته قلبی تصورمی کنند این بلایا بر سر آنها نخواهد آمد. هر چه زودتر سیگار ترک شود، ریه ها و دیگر اعضای بدن کمتر آسیب می بینند.با این کار علائمی مثل سرفه طی روزها و هفته ها کاهش پیدا می کند. اگر برونشیت مزمن و آمفیزم شروع به پیشرفت کرده باشد، معمولا ترک سیگار موجب بهبود نسبی بیمار شده  و از  آسیب بیشتر جلوگیری می کند. ادامه استعمال دخانیات موجب افزایش مستمر تنگی نفس ، محدودیت فعالیت های فیزیکی و خطر از بین رفتن ریه ها و قلب می شود. برای ترک هیچوقت دیر نیست .

ترک سیگار

سیگار

تر ک سیگار به واقع مشکل است اما بسیاری از افرادسیگاری آن را آسان تر از آنچه تصور می کردند،‌می یابندو بیشتر و بیشتر راغب به ترک این عادت می شوند.بسیاری از سیگاریها به نیکوتین موجود در سیگار معتاد هستند و ممکن است علائم ترک شامل لرزش ، بیماری ، اشکال در تمرکز و تحریک پذیری را تجربه کنند . این مشکلات موقتی است و در روزها و هفته های اول شدید می باشد، اما اگر خیلی مشکل ساز باشد،‌می توان با مصرف جایگزین نیکوتین ،‌آنها را کاهش داد. این جایگزین های جدید به شکل چسب و آدامس و اسپری بینی می باشند که در طی یک دوره مصرف شده و سپس قطع می شوند. این جایگزین ها را می توان ازد اروخانه ها تهیه کرد.

سیگار

کنار گذاشتن یک باره سیگار بسیار موفقیت آمیزتر از کم کردن تدریجی تعداد سیگارهای مصرفی است. روز مشخصی را برای ترک انتخاب کنید که ترجیحا روزی به غیر از روزهای معمولی باشد.

به دیگران بگوئید که تصمیم به ترک دارید،‌خصوصا به آنهایی که دراین راه از شما حمایت می کنند نه آنهایی که شما را سرزنش می کنند.سعی کنیددر محل کار یا خانه دیگر افراد سیگاری را وادار کنید که با شما ترک کنند. گاهی اوقات افراد سیگاری موقع ترک اندکی اضافه وزن پیدا می کنند، اما معمولا این امر موقتی است و با انجام ورزشهای صحیح و خوردن غذای مناسب قابل پیشگیری است .

با پولی که پس انداز می کنید برای خود و خانواده تان جوایزی در نظر بگیرید. بهتر است به جای روی آوردن به پیپ یا سیگار برگ همه چیز را کنار بگذارید. افرادی که همیشه از پیپ یا سیگارهای برگ استفاده کرده اند در مقایسه با افرادی که سیگاری بوده اند به طور کمتری در معرض خطر قرار دارند. افرادی که از سیگار به سیگار برگ یا پیپ روی می آوردند هیچ بهبودی در حالشان حاصل نمی شود.

پزشکان و بیمارستان ها و مقامات محلی یا مراکز آموزش بهداشت ،‌گروهها و دوره های حمایتی را به منظور کمک به افراد سیگاری برگزار می کنند. اقدام هر روزه سیگاریها به ترک ، علیرغم وجود مشکلات زیاد،‌ثابت می کند که این کار شدنی است و قطعا منافعی را در ارتقا سلامت و کیفیت زندگی عاید آنها می کند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۰۹
نیره سپیانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
درج آگهی استخدام - درج آگهی استخدامدارالترجمه رسمی - دارالترجمه رسمی قلم اول