60 روش کاربردی برای اتکا به خود 2
21.با افراد موفق دوست شوید.
اگر معاشرت با افراد ناموفق را انتخاب کنیم،خودمان هم درست مثل آن ها می شویم.
در حرفه ی خودپیشرفت کنید،خوش لباس و برازنده باشید،افراد موفق در این زمینه ها پیدا کنید و از تجارب ان ها بهره برید.
22.محدوده عمل خود را مشخص کنید.
گاهی تعیین اینکه خواسته های شما مقد است یا خواسته های دیگران،کار چندان ساده ای نیست.محدوده جدیدی بگذارید-تا این حد می روم،نه بیشتر!- می توانید دوست خوبی باشید و در عین حال بگویید "نه."
وقتی کاری را برای اولین بار انجام می دهیم،همیشه توان بیشتری در خود احساس می کنیم وبا بعد جدیدی در وجود خود آشنا می شویم.
وقتی اعتماد به نفس بالایی داریم ذهن ما در آرامش است و یکی از موثرترین راه ها برای آرام کردن ذهنفآشتی با طبیعت است . زیبایی های طبیعت را تحسین کنید: رنگ آسمان،سبزی چمن،زیبایی گل ها،آواز،پرندگان...برای این کار وقت بگذارید
25.برای وقت خود برنامه ریزی کنید.
اشتیاق شما برای بهره وری بیشتر از وقت،وابسته به این است که چقدر برای آن ارزش قائل باشید.
تمرین : زمانبندی
1.از کارهایی که باید انجام دهید،فهرستی تهیه کنید (فهرست را روی یک تخته یا در سررسیدی بنویسید).
2.به فهرست خود نگاه کنید.
3.کارهای خود را اولویت بندی کنید. آیالازم است همه آن کارها را انجام دهید؟
اگر نه،کارهای غیر ضروری را حذف کنید.
4.کارهای خود را به بعد واگذار نکنید.ابتدا کارهایی را انجام دهید که کمتر دوست دارید.اگر مرتب امروز و فردا کنید،عزت نفس خود را از دست می دهید.
5.کارهایی را که نمی توانید یا نمی خواهید انجام دهی،قبول نکنید.رو راست باشید،با نگرانی در مور اینکه چطور بدقولی خود را توجیه کنید،وقت خود را تلف نکنید.
6.با برنامه ریزی خوب،قدری وقت در بین کارها می ماند.برای پر کردن ان وقت،دیگر کاری در نظر نگیرید!
تمرین :
در طول روز احساسات خود را یادداشت کنید.یعنی هر وقت که به یاد آوردید،لحظه ای صبر کنید و از خود بپرسیدالآن چه احساسی دارم؟
با این تمرین به مروربا احساسات خود بیشتر آشنا می شوید و یا می گیرید که به دل خود توجه کنید.
تمرین :
مکانی آرام پیدا کنید.دهان خود را تا جایی که می توانید باز کنید و عضلات صورت،گردن و سر خود را منقبض کنید.شاید عضلات شما نیز منقبض شوند،بعد دست های خود را مشت کنید و به هوا بزنید.فریاد بزنید...در سکوت!
سپس بدنتان را کاملا شل کنید.دوباره آن قدر این کار را تکرار منید تا احساس خوبی پیدا کنید.حتی شاید احساس کنید که می خواهید بخندید!
کلماتی که استفاده می کنیم به طرز فوق العاده ای می توانند دید ما را نسبت به وضعیت موجود عوض کنند،دید خود را نسبت به بعضی های زندگی عوض کنید.شما فردی قوی و خلاق هستید و می توانید از پس چالش های زندگی برآیید.
با گوش دادن به صحبت های دیگران،خودمان را بهتر می شناسیم.
وقتی اعتماد به نفس بالایی داریم،دیگران را تشویق می کنیم که قدر خود را بدانند.
یکی از راه های رسیدن به آرامش،نشستن روی زمین است. ما از خاک آفریده شده ایم و اصل ما هم همان جاست.اما گاهی منشا پیدایش خود را فراموش می کنیم و دچار نگرانی و اضطراب می شویم.
تمرین :
روی زمین بنشینید.ذهن خود را از عاملی که در شما تنشایجاد می کند،دور منید.متوجه تنفس خود باشید.سرعت تنفس خود را کم کنید تا آرامش بیشتری بیابید.روی زمین بنشینید و کمرتان را راست نگه دارید.چشم های خود را ببندید و تصور کنید که پاهایتان به مرکز زمین متصل است. برخی این طور پیش خود تجسم می کنند که میله های اهنی درست از زیر پاهایشان به زمین متصل شده است.برخی دیگر این ارتباط را مانند ریشه های گیاهان می بینند. هر طور که به ذهنتان آمد تجسم کنید.
تنفس عمیق بکشید و نیروی جاذبه را از معده به سمت پاهای خود و همین طور از راه های ارتباطی به زمین حس کنید. وقتی کاملا احساس راحتی کردید،چشم های خود را باز کنید و به آرامی به محیط درون اتاق برگردید.
یک راه برای غلبه بر مشکل عدم تصمیم گیری،استفاده از فرمول "هتع" است.
هدف← تصمیم ← عمل
برای تعیین هدف، از خود بپرسید: واقعه دلخواه من چیست؟
جواب های خود را بنویسید و بعد ببینید برای رسیدن به این منظور باید چه رفتاری در پیش بگیرید.سپس شیوه رفتار خوود را در راستای این هدف تغییر دهید.
چرا یک نفر برای خودش موقعیت های جدید ایجاد می کند،در حالی که دیگری همیشه قربانی شرایط است!؟
در آینه به چشم های خود عمیقا نگاه کنید و بگویید من (نام) به خودم عشق می ورزم و برای خود ارزش قائلم.
برای این هفته ، با سه جلسه ده دقیقه ای شروع کنید.
ورزش مداوم برای تقویت اعتماد به نفس بسیار مفید است و شاید هم یکی از آسان ترین راه ها برای کسب اطمینان از توانایی های خودمان باشد.
وقتی به معنای واقعی گذشت فکر می کنید،خود را آزاد می کنید.
به این منظور قبل از اینکه نتوانید از چنین تنفر رها شویدفباید ببنید دقیقا چه چیز شما را آزرده خاطر کرده است و چرا... سپس به بهترین وجه ابراز کنید.
مثبت اندیشی، وقایع مثبت را به سوی خود جذب می کند.فردا صبح که از خواب بیدار شدید بگویید: "می دانم روز خوبی در پیش دارم!"
اگر بتوانیم تعداد تنفس خود را به هشت بار در دقیقه کاهش دهیم بسیار عالی است.به این ترتیب احساس می کنید روی خود کنترل پیدا کرده اید و عزت نفس شما هم بیشتر می شود.
تمرین :
1. روی لبه صندلی بنشینید،کمرتان را کاملا راست نگه دارید و کف پاها را روی زمین بگذارید.دست هایتان را طوری در دو طرف شکم بگذارید که سطح پشتی آن روی ران هایتان باشد؛مثل حالتی که گویی توپی را با هر دو دست نگه داشته اید.
2. با صدای بلند،ریه های خود را کاملا تخلیه کنید. عمیقا هوا را بیرون دهید و برای چند ثانیه ریه های خود را خالی نگه دارید.
3. با دهان بسته،به آستگی هوا را به درون بکشید و ضمن این حرکت به اتساع شکم خود توجه کنید.از کشاله ران تا قفسه سینه خود را مثل یک بادکنک رنگی زیبا تصور کنید که به آرامی،از پایین پر می شود.بادکنک خود را کاملا باد کنید و برای سه ثانیه در همان حال نگه دارید.
4. ضمن اینکه بادکنک خود را در حال خالی شدن می بینید،زیه های خود را از هوا خالی کنید تا شکم شما کاملا صاف شود.
5. حرکت را تکرار کنید (با ده تنفس آرام شروع کنید).
37.ابتکار به خرج دهید.
جالب است که با یک خلاقیت شاده،به سرعت می توانیم علاقه به زندگی زا دوباره در خود بیدار کنیم.
39.به زبان بدن خود توجه کنید.
زبان بدن ما بازتاب احساس ماست.اگر اعتماد به نفس پایینی داشته باشیم شانه ها می لرزد.از نگاه کردن به چشم های مخاطب خود طفره میرویم و بدنمان پیام می دهد که نمی خواهیم با دیگران رابطه برقرار کنیم.این پیام ها احساس ما را نسبت به طرف مقابل به وضوح نشان می دهد.
اگر ظاهر ما طوری باشد که مطوئن به خود به نظر برسیم،خودمان هم چنین احساسی پیدا می کنیم،و دیگران هم آن را حس می کنند و رفتار جدیدی در پیش می گیرند.
با برنامه ریزی برای اهداف کوتاه مدت،اعتماد به نفس لازم برای رسیدن به اهداف بزرگ و بلند مدت را به دست می آورید.
تمرین :
صفحه ای کاغذ را به پنج ستون با عنوان های زیر تقسیم کنید :
هدف روش نیازها بازبینی هر گونه تغییر
هدف : هدفی واقع بینانه انتخاب کنید. ( می خواهم که...)
روش : ببینید برای رسیدن به این هدف چه قدم هایی باید بردارید.آنها را به ترتیب در فهرست تان بیاورید.
نیازها : همه منافع مورد نیاز خود را،مانند هر گونه کمک،توصیه،امکانات مالی،حمایت خانواده و ... در فهرست بنویسید.
بازبینی : مهلت های واقع بینانه در نظر بگیرید.در تاریخ هایی خاص،پیشرفت خود را بررسی کنید.
هر گونه تغییر : هر گونه تغییر احتمالی را یاد داشت کنید.این ستون انعطاف پذیری شماست و روی بقیه برنامه شما تاثیر میگذارد.خود را آماده کنید تا در مواقع لزوم،در برنامه خود تغییراتی بدهید.به این ترتیب،با اولین ضربه از پا در نمی آیید.